ناموجود
۴۶،۶۰۰،۰۰۰ ریالدر این بخش از وبسایت گل الکتریک پارت انواع کولرهای آبی را بررسی می کنیم:
یکی از انواع کولرهای آبی، مدل پرتابل یا همان متحرک می باشد. این نوع از کولرهای آبی قابلیت جا به جایی آسانی دارند. مخزن کولرهای پرتابل به صورت دستی و هم به صورت اتصال شلنگ و شیر آب پر می شود. کولر آبی پرتابل برای افرادی که جا به جایی زیادی دارند گزینه بسیار مناسبی است.
کولر آبی ثابت از رایج ترین و پراستفاده ترین نوع کولرهای آبی به شمار می رود. این نوع کولر ابعاد نسبتا بزرگی دارد و به همین دلیل در خارج از منزل مانند پشت بام، حیاط، پشت پنجره یا تراس نصب می شود. معمولا برای انتقال هوای مطبوع و خنک کولر آبی ثابت از کانال استفاده می شود و اغلب افراد با استفاده از کانال کشی، هوای خنک کولر را به محیط داخل هدایت می کنند.
در حال حاضر کولرهای آبی ثابت به دو دسته سلولزی و معمولی (پوشال) تقسیم می شوند. مدل های سلولزی جدیدترین نوع کولر آبی ثابت به شمار می روند و عملکرد بهتری دارند. عملکرد کولر آبی معمولی به این صورت است که ابتدا آب بر روی پوشال های اطراف بدنه ریخته می شود، سپس با روشن شدن موتور دستگاه، هوای محیط اطراف کولر به داخل مکیده شده و از میان پوشال ها عبور داده می شود. با عبور هوا از میان پوشال های خیس، دمای هوا خنک تر می شود. معمولا پوشال ها بعد از مدت چند ماه، یکپارچگی و فرم خود را از دست می دهند و این عامل موجب کاهش بازدهی کولر آبی می شود.
نوع دیگر کولرهای آبی، مدل صنعتی است که عموما برای کارگاه ها و فضاهای بزرگ مناسب هستند. کولر آبی صنعتی نیز در دو دسته پوشالی و سلولزی تولید میشود.
کولرهای آبی سلولزی نسل به روزتر کولرهای پوشالی محسوب می شوند. این نوع کولرها دارای پدهای سلولزی هستند که علاوه بر حجم مناسب، پیوستگی و فرم بسیار خوبی به نسبت پوشال دارند؛ همچنین پدهای سلولزی قادر هستند آب بیشتری به نسبت پوشال جذب کنند و آن را در خود نگه دارند. لایه های سلولزی نسبت به پوشال بسیار منظم، پیوسته و یکنواخت تر هستند. به همین علت آب به طور کاملا مساوی و یکنواخت در آن ها پخش می شود و موجب افزایش عملکرد و راندمان کولر آبی در خنک کردن هوا می شوند.
کولرهای آکسیال نوع جدیدی از کولر آبی است که برخلاف مدل های قدیمی از پروانه برای ایجاد گردش هوا استفاده می کنند. این کولرهای آبی قیمت اقتصادیتری نسبت به سایر مدل ها دارند. کولر آبی آکسیال دارای مدل پرتابل و قابل حمل نیز می باشد. مدل های پرتابل حتما باید در محیط و فضای آزاد قرار گیرند تا عملکرد مطلوبی داشته باشند.
انتخاب ظرفیت مناسب کولر آبی برای منازل به معیارها و عوامل متعددی بستگی دارد که در توضیحات زیر به مهم ترین آنها اشاره شده است.
یکی از مهم ترین معیارهای انتخاب ظرفیت کولر آبی، متراژ بنای ساختمان شما می باشد. برای مکان هایی که فضای بزرگتری دارند، نیاز به کولر آبی با ظرفیت بالاتری است تا کولر توان خنک کردن دما را داشته باشد.
موقعیت مکانی و شرایط محیطی منزل شما نیز عامل بسیار مهمی در انتخاب ظرفیت است. به عنوان مثال خانه هایی که در طبقه آخر ساختمان قرار دارند و به نوعی واحد زیر بام هستند، نیاز به کولر های آبی قوی تر دارند. زیرا نور خورشید موجب افزایش حرارت و گرمای منزل می شود.
هر شهر و منطقه ای دارای آب و هوای منحصر به فردی است. بهتر است در حین خرید کولر آبی به شرایط آب و هوایی شهرتان توجه داشته باشید. در مناطق گرم و خشک ایران که در فصول گرم سال، دمای هوا بالا است، نیاز به کولرهای قدرتمند برای خنک کردن هوای منزل می باشد.
ظرفیت کولر آبی باید متناسب با متراژ کانال کشی باشد. در صورتی که ظرفیت کولر آبی بیش از ظرفیت کانال باشد، صدای کارکرد و هوادهی ممتد کولر آبی در طریق دریچه ها به گوش خواهد رسید که چندان خوشایند نیست.
لطفا نکات ارائه شده را در زمان روشن کردن کولرهای آبی در نظر بگیرید:
یکی از نکاتی که باید در حین روشن کردن و استفاده از کولر آبی به آن توجه داشته باشید، باز گذاشتن یکی از پنجره ها است. بهتر است به منظور تهویه هوای منزل و تخلیه شدن ورودی هوا به داخل منزل، یکی از پنجره ها باز بماند.
کولر به هیچ عنوان نباید در آشپزخانه نصب شود. زیرا ممکن است در اثر باد کولر در آشپزخانه، شعله اجاق گاز خاموش شده و باعث بروز خطرات گاز گرفتگی یا آتش سوزی شود.
کانال کشی صحیح و مهندسی تاثیر زیادی در میزان راندمان و هوادهی کولر آبی دارد. لذا بهتر است برای کانال کشی، حتما از افراد خبره و متخصص کمک بگیرید.
کانال کشی کولر آبی باید با توجه به نقشه محاسباتی مهندسان تاسیسات انجام گیرد. برای کانال کشی کولر آبی باید معیارهای متعدد از جمله جداول داکتیلاتور رعایت شوند. طول کانال، تعداد انشعاب های کانال، میزان ظرفیت کولر و هوای عبوری از کانال، قوس و پیچ ها ... در کانال کشی مهندسی اهمیت بالایی دارند.
برای افزایش بازدهی کولر آبی بهتر است کولر در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد؛ همچنین در صورتی که مسیر کانال کشی بیش از 2 متر است، برای بازدهی و راندمان بیشتر بهتر است مسیر کانال عایق کاری شود. قرار گرفتن کولر و مسیر کانال آن در برابر نور مستقیم خورشید موجب گرم شدن بدنه آن ها می شود و به همین دلیل باد کولر خنکی خود را از دست می دهد. به همین منظور توصیه می شود برای کولر یک سایبان در نظر بگیرید یا در محل هایی نصب کنید که در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.